Mijn eerste indruk was juist 1


Ontvangst
Op een donderdagmiddag fiets ik naar Mariken toe. Het is lekker weer voor de tijd van het jaar. Met het zonnetje op mijn gezicht en de wind door mijn haren gaat de fietstocht veel sneller dan gedacht. Als ik aanbel doet de man van Mariken de deur open. In de woonkamer zit Mariken al klaar om mij te ontmoeten. Ze oogt als een open, enthousiast en warm persoon. De woonkamer waar ik me bevind is knus ingericht. Ook de tuin, die grenst aan de woonkamer heeft gezellige zithoekjes.

Eerste indruk
Eenmaal in gesprek kom ik erachter dat mijn eerste indruk van Mariken klopte. Mariken is 22 jaar getrouwd met haar man en samen hebben zij 3 dochters. Met haar dochters heeft ze goed contact. Wat ze in de opvoeding van haar kinderen vooral belangrijk vindt, is dat er open gecommuniceerd wordt en dat onenigheden uitgesproken worden.

Een echte teamplayer
Mariken is een echt familiemens. Mariken zorgt er dan ook voor dat de hele familie regelmatig bij elkaar is. Mariken hecht veel waarde aan de omgeving waarin ze woont. Haar ouders woonden jarenlang een paar straten verderop en had goed contact met hen. Net als Mariken van Nimwegen, is Mariken iemand die heel nieuwsgierig is. Ze vindt het namelijk heel leuk en belangrijk om alles in de buurt te weten. Ze heeft dan ook regelmatig contact met mensen die in de buurt wonen. Eén keer per week tennist ze met een clubje vrouwen uit de buurt .

In tegenstelling tot Mariken van Nimwegen die veel kennis wilt vergaren, werkt Mariken veel liever praktijkgericht. Mariken werkt met veel plezier als verzorgende in een verpleeghuis voor ouderen. Ze vindt het fijn om een goede balans te hebben tussen werken, haar gezin, hobby’s en afspreken met vriendinnen.

In voor avontuur
Net als Mariken van Nimwegen is ze niet snel angstig en houdt er zeker niet van om beren op de weg te zien. Een voorbeeld is dat Mariken niet angstig is als haar dochters s ‘nachts naar huis fietsen, in tegenstelling tot veel andere moeders. Mariken is een avonturier. Ze houdt van leuke dingen met haar vrienden doen, bijvoorbeeld naar het festival Emporium gaan. Ook is ze op veel plekken in Europa geweest in haar twintigerjaren samen met haar huidige man. Met haar gezin gaat ze al jarenlang in de zomer drie weken kamperen, ergens in Europa. 

Een plek rondom Nijmegen waar Mariken graag komt, is de Berendonck. Hier loopt ze regelmatig hard. In het centrum van Nijmegen is ze weinig te vinden, behalve met feestdagen als vierdaagse, carnaval en koningsdag.

Een naam als zovelen
Mariken is door haar ouders vernoemd naar de beroemde Mariken van Nimwegen. Aan het einde van het gesprek laat Mariken nog het straatnaambord zien dat ze heeft gekregen, met daarop ‘MARIKENSTRAAT’. Dit hangt, naast verschillende foto’s van haar gezin en vrienden, in het toilet. Ondanks dat ze haar naam niet bewonderingswaardig vindt, is ze zeker wel tevreden met haar naam. 

 


Een gedachte over “Mijn eerste indruk was juist

Reacties zijn gesloten.